Изкуствено създадено напрежение с неверни внушения провали хубави проекти за облагородяване

...
Изкуствено създадено напрежение с неверни внушения провали хубави проекти за облагородяване
Коментари Харесай

Кметът: Изкуствено напрежение провали хубави проекти в Чайка, Левски и Кайсиева градина

Изкуствено основано напрежение с погрешни внушения провали хубави планове за облагородяване на междублоковите пространства в " Чайка ", " Левски " и " Кайсиева " градина, показа за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних във връзка въпроси в рубриката " Питай кмета " по кое време ще бъдат основани повече зелени площи, детски и спортни площадки в тези региони. 

" Трябва да напомним предисторията. Имахме план за " Чайка " за междублоковите пространства със съответната паркова среда, детски и спортни площадки. За страдание бяха подведени хората тогава, че общината възнамерява някакво строителство, което не отговаряше на истината. След това направихме подобен план за кв. " Левски ", където на доста места хората паркират в калта и нямат достъп до жилищата си, само че още веднъж бяха подведени, че ще презастрояваме там. Напротив, напъните ни бяха да създадем нужната инфраструктура, както в дребните улички, по този начин да облагородим зелените площи, междублоковите пространства. По сходен метод и там се сътвори изкуствено напрежение и планът пропадна. Прехвърлихме го към " Кайсиева градина ". Случи се същата история. Затова този план в този момент се осъществя във " Владиславово " в IV микрорайон, където има изцяло възобновяване, разширение на паркоместата, облагородяване на междублоковите пространства. Досега хората паркираха там по поляните.

Проектите за останалите региони са факт и във времето общината ще ги осъществя. Тогава просто имаше положителната опция с този вид планове да аплайваме за финансиране по линия на европейските стратегии и от тази опция искахме да се възползваме. В вероятност още веднъж ще търсим опция за европейско финансиране или със средства от общинския бюджет ще продължим. Трябва обективно да кажем, че в последните няколко години има образци, когато хората са подведени, само че когато схванат какво се е случило опцията за европейско финансиране е отминала. Ангажиментът ни към тези региони си е годен, ще търсим способи за реализирането им.

Трябва хората да знаят, че тези планове не плануват някакъв тип строителство. Друг е въпросът, че за съжаление в годините обратно, когато са върнати терени в действителни граници на частни притежатели в хода на реституцията в обособени зони, тези хора претендират правата си, имаме доста конфликтни точки. Част от тях по правосъден ред пазят правата си и по този начин се получават нови градежи в редица квартали на града ни. Но това не е обвързвано по никакъв метод с общинските проекти за общите площи, които са благосъстоятелност на общината и  глух по какъв начин ние да влияем на един развой, почнал преди близо 30 години. Това обаче не ни демотивира да се борим за всяка педя общинска земя, която да бъде благоустроена и превърната в едно по-приятно място за живущите в съответния регион ", сподели кметът.

Вижте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР